Internationale linkshandigen dag 2015Een aantal tips op een rijtje voor linkshandig haken

©     Houd je bol met garen rechts van je lichaam. Met je rechterhand zorg je ervoor dat er spanning op de draad blijft staan. Op die manier trek je het draad ook niet over je haakwerk heen.

©     Linkshandige hakers en haaksters, die haken in spiegelbeeld. Het is daarom belangrijk dat je het patroon ook in spiegelbeeld leest en gebruikt. Als je het patroon digitaal hebt, spiegel het dan meteen op de computer via bijv. het programma Paint, of druk het patroon gespiegeld af.

©     Bekijk filmpjes via www.youtube.nl over linkshandig haken. Zoek bijvoorbeeld eens op 'left hand crochet', hiermee vindt je veel Engelstalige filmpjes over linkshandig haken. 

©     Wat betreft de haaknaald: een speciale haaknaald voor linkshandige hakers en haaksters bestaat niet. Een haaknaald is symmetrisch en hoeft niet gespiegeld te worden. Gebruik een haaknaald die voor jou prettig aanvoelt (bijv Softgrip) en hou hem vast op een manier die voor jou fijn is. Je kunt ook een ergonomische haaknaald gebruiken.Veel haakplezier gewenst met deze tips! 
Henja

Reacties

Populaire posts