Nieuw garen: byClaire nr 2! & W.I.P.'s

Lieve lezers,


Het is weer even wennen hier in huis. Onze meiden gaan weer naar school. Best wel spannend de eerste week, nieuwe klas, nieuwe juf, nieuwe leerstof en andere regels.


Zelf ben ik druk met onze {o, zo leuke} webshop, de nodige aanpassingen gaan achter de schermen gewoon door, nieuwe aanwas aan producten invoeren en niet geheel onbelangrijk: hoe vinden mensen mijn webshop, hoe breng ik mijn shop onder de aandacht?
Diverse boekjes zijn aangeschaft en worden verslonden door manlief en mijzelf. Heel leuk om te lezen én te leren. 


Verder heb ik een aantal WIP's liggen. Hoe kan het ook anders met zoveel wol & garen om mij heen!
Mijn hoofd stroomt zowat over van ideeën. Alle bolletjes zijn ook zo mooi en voelen zo lekker in je handen.NIEUW: ByClaire nr 2!!!

Nu verkrijgbaar in de webshop.Vanmiddag kwam de levering binnen.  JOEHOE, klap, klap. !!!
Wat een geweldig garen, en die kleurtjes! Ik lijk wel een kind in een bak vol snoep!
Hebben jullie ook de geweldige omslagdoeken al gespot?
Ze zijn als garenpakket verkrijgbaar in de webshop.
Ik ga er zeker eentje maken { misschien wel meer }...    ;-)W.I.P.'s


Met het regenachtige weer van de afgelopen dagen kreeg ik spontaan zin om eens te beginnen aan lekkere warme sjaal. Ik koos het garen Pittsburgh van Scheepjes uit om de mooie Wintersjaal uit het boek Puur Haken mee te maken. Deze kleur is een zandkleur van tweed en haakt heerlijk weg. Omdat het zo'n dik garen is (haaknaald 5 gebruik ik) ga je supersnel.  Binnenkort foto's van de gevorderde sjaal.
Dan ligt er (nog steeds)  een ontzettend vrolijk sjaaltje. Ik ben zomaar begonnen met haken zonder patroon. Gewoon omdat dat soms ook fijn is. Het probleem met zulke projectjes is dat ik het zo weer kan wegleggen en er een aantal dagen, soms weken, helemaal niet meer naar omkijk. Ik loop er elke dag langs en denk dan: 'o ja, ik kan er nog een tour bij haken, of een leuk randje.'  Maar ik doe het tot nu toe nog niet. Is dat voor jullie herkenbaar? 
En dan ligt er ook een heel leuk project te wachten om te maken. Eigenlijk een opdracht.
Deze mensen verwachten eind dit jaar hun eerste kindje. Ze willen graag een gehaakte omslagdoek. Eentje waar ze hun kindje straks mooi, lief en warm in kunnen showen aan iedereen die hem/haar wil zien! Na wat heen en weer mailen waren we snel uit welk garen en welke kleur het moest worden:
Met dit heerlijke zachte garen ga ik dit patroon haken van Lion Brand 'Hooded Baby Blanket'.
Voor het gemak heb ik de blogpost van Steek voor Steek erbij gepakt. Zij hebben het in het Nederlands opgeschreven.

Hieronder vind je het patroon, vertaald door Steek voor Steek.


Patroon baby cape

Cape

De patroonsteek is een veelvoud van 3 steken.

Tour 1: Haak 108 losse. (Eventueel meer of minder, naar gelang van gewenste grootte, 

maar zorg dat het aantal steken deelbaar is door drie.)
Tour 2: Haak 2 stokjes in de 3e losse vanaf de haaknaald. *Sla 2 lossen over, haak in de volgende losse 1 vaste en 2 stokjes*. Herhaal * - * Eindig de tour met het overslaan van 2 lossen en haak in de laatste losse 1 vaste. Haak 2 losse (staat gelijk aan een vaste), keer om. 
Tour 3:  Haak 2 stokjes in de eerste vaste. *Sla 2 stokjes over, haak 1 vaste en 2 stokjes in de volgende vaste*. Herhaal * - *, eindig met 1 vaste in de top van de keerlossen. Haak 2 lossen, keer om. Herhaal deze tour tot de gewenste maat. Hecht af.


Kap

Tour 1 : Haak 4 lossen

Tour 2: Haak 2 stokjes in de 4e losse vanaf de haaknaald. Haak 3 lossen, keer om.

Tour 3: Haak 2 stokjes in het eerste stokje, 1 stokje in het volgende stokje, 3 stokjes in de top van de keerlossen. Haak 3 lossen, keer om.

Tour 4: Haak 1 stokje in het eerste stokje, een stokje in de volgende 5 stokjes, 2 stokjes in de top van de keerlossen. Haak 3 lossen, keer om.
Tour 5: Haak 2 stokjes in het eerste stokje, een stokje in elk volgend stokje tot de keerlossen, haak 3 stokjes in de top van de keerlossen, Haak 3 lossen, keer om.
Tour 6: Haak een stokje in het eerste stokje, een stokje in elk volgend stokje tot de keerlossen, haak 2 stokjes in de top van de keerlossen. Haak 3 lossen, keer om. Herhaal tour 5 & 6 tot je 48 stokjes hebt + de keerlossen. Haak 3 lossen, keer om.
Laatste tour: Haak 2 stokjes in het eerste stokje, *Sla 2 stokjes over, haak in het volgende stokje 1 vaste en 2 stokjes*. Herhaal van * - *, eindig met een vaste in de keerlossen. Hecht af.
Leg de kap met de goede kant boven, over een hoek van de deken. Haak tour 3 van de patroonsteek rondom de cape en haak de kap gelijk mee. Haak ook in elke hoek 1 vaste en 2 stokjes. Ik zie dat de kap alleen met stokjes is gehaakt. Dat vind ik zelf niet zo mooi. Ik ga het haken in dezelfde patroonsteek als de cape. Als het me is gelukt zal ik de werkbeschrijving daarvan op mijn blog posten.


Veel liefs
Henja


Reacties

Populaire posts