Haak een vrolijke voorjaars slinger!

Lieve lezers,

De afgelopen twee weken hebben we soms al van het zonnetje kunnen genieten...
Daarmee kreeg ik het voorjaar al in mijn hoofd... Heerlijk, ik heb er echt weer zin aan!

Op zo'n heerlijk zonnig dagje ben ik eens lekker aan het haken geslagen, zomaar los uit de hand en daar kwam deze leuke slinger uit.
Ik heb het patroon hieronder voor jullie uitgeschreven en er een patroontekening van gemaakt.

Klik HIER voor meer kleuren combinaties!Voorjaars slinger haken


Haakpatroon geschikt voor beginners


Materiaal:
·         6 bolletjes Scheepjes Catona, 25 gram
      kleuren: 222, 205, 173, 282, 280, 386
      klik hier voor het hele pakket.
·         Haaknaald 3,5   
·         Tapestry naald


Afkortingen:
l = losse
hv = halve vaste
v = vaste
st = stokjePatroonbeschrijving:

Start met een ketting van 5 lossen en sluit met een hv, of begin met een magische ring.

Toer 1
Haak, met kleur 1, in de ring 3 lossen (=1e st) 3 st, haak 4 lossen (dit is een lossenboog) en daarna weer 4 stokjes in de ring, haak weer 4 lossen en 4 stokjes (in de ring), haak 4 lossen en sluit met een halve vaste in het 1e stokje.

VOOR DE BEGINNER:
Je hebt nu een klein driehoekje gehaakt met 3 groepjes van 4 stokjes, tussen de groepjes zitten 4 lossen.

Toer 2
Start met kleur 2, begin met 3 lossen (=1e st) 3 st in de lossenboog, 1 l, haak in de volgende lossenboog (4 st, 4 l, 4 st),  haak 1 l, haak in de onderste lossenboog weer (4 st, 4 l, 4 st),  haak 1 l, dan in de laatste lossenboog 4 st, 4 l en sluit met hv. (zie patroontekening)

Toer 3
(haak verder met kleur 2, je hoeft niet af te hechten, je kunt een hv terug haken in de rechter lossenboog, lukt dit niet, knip dan de draad af en haak opnieuw aan.)
start met 3 l (=1e st), 3 st, *1 l, 4 st, 1 l, (4 st, 4 l, 4 st)*  herhaal tussen *  *  tot einde toer.  In de laatste lossenboog haak je na de 4 l een hv om de toer te sluiten.

Toer 4, het randje
Haak met kleur 3 aan in de rechter lossenboog. Start met 3 l, 3 st, 1 l, 4 st, 1 l, 4 st, 1 l, haak in de linker lossenboog 4 st, 4 l, ( je hebt nu op de bovenkant 4 groepjes van 4 st gehaakt.) je haakt nu om de bocht 6 st (schelp), haak een vaste in het midden van de stokjes van de vorige toer (zie foto à)
haak om de losse van de vorige toer een schelp van 6 st, 1 v, 6 st, 1 v, je komt nu aan bij de onderste lossenboog, hier haak je 11 stokjes omheen, je gaat nu aan de andere kant van het vlaggetje verder, haak weer 1 v, 6 st, 1 v, 6 st, 1 v, haak nu nog eens 6 st om de rechter lossenboog, 4 l en sluit met een hv.


AFWERKEN
Hecht je draadjes af, dit kun je doen met een stompe naald of een tapestry naald.
Je steekt je losse eindjes terug onder een stokjesgroepje. Als je ze een keer heen en weer steekt raken ze niet meer los en knip af.

Haak (met een kleur naar keuze) een ketting van 50 lossen (of minder, dit wordt je uiteinde) haak met vasten in elke steek van het vlaggetje, let op haak 2 vasten in de lossenbogen, haak 15 lossen tussen de vlaggetjes, eindig weer met 50 lossen. Haak een tweede toer met contrasterende kleur erop.
Om het af te maken kun je aan het eind franjes hangen in alle kleurtjes die je gebruikt hebt.Patroontekening:Heel veel plezier met het haken van deze vrolijke voorjaarsslinger!  Als je vragen hebt of als iets onduidelijk is dan lees ik het graag!


Haak je de slinger?   Dan zou ik erg waarderen als je bij het delen van je resultaat mij tagt op Facebook of Instagram of op je blog een link plaatst naar dit patroon. 
Dan zie ik jullie creaties ook en dat vind ik leuk! Dankjewel alvast daarvoor! Heel veel haakplezier!
Reacties

Populaire posts